Ένα φαινόμενο που δυστυχώς συναντάμε συχνά στην Κύπρο, είναι τα σκουπίδια σε δρόμους, πεζοδρόμια, πάρκα, ακόμα και στη φύση. Υπάρχουν άτομα που είτε εις γνώση τους είτε από λάθος αφήνουν τα σκουπίδια τους σε μη κατάλληλους χώρους.
Η Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού ξεκίνησε από την Εσθονία με σκοπό να αντιμετωπιστεί αυτό το παγκόσμιο πρόβλημα και να ανταποκριθεί η κοινωνία συντονισμένα σε αυτήν τη ζωτική ανάγκη για καθαριότητα.
Σύνολο εθελοντών και μελών της Νεολαίας Οικολόγων, που βαρέθηκαν να βλέπουν το πάρκο της περιοχής τους γεμάτο σκουπίδια αποφάσισαν να το καθαρίσουν!
Μπορείς και εσύ να συμβάλεις σε αυτή την προσπάθεια!!
Όλοι, μικροί και μεγάλοι, είναι ευπρόσδεκτοι να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή, μιας και όλοι φέρουμε μερίδιο ευθύνης για τις συνθήκες στις οποίες βρίσκονται οι δρόμοι, οι γειτονιές και τα πάρκα μας, με την ευχή πως σύντομα δε θα υπάρχει ανάγκη για αυτό τον, τόσο χρήσιμο σήμερα, θεσμό!
Περισσότερες πληροφορίες και δράσεις ανά την Ευρώπη μπορείτε να βρείτε στον πιο κάτω διαδραστικό χάρτη.
Web Development by Digidestination Ltd.