Προβολές ντοκιμαντέρ

  • August 1, 2016 08:00pm - 09:00pm
  • Faneromenis 86-90

Η Νεολαία Οικολόγων, διοργανώνει βραδιές προβολών περιβαλλοντικών ντοκιμαντέρ.

Δευτέρα 4 Ιουλίου, ώρα 19:30.
Ταινία: Oceans- into the blue : Μια συλλογή απο ιστορίες του κόσμου μας, προσφέρουν μια ματιά στον πυρήνα του τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος.

Δευτέρα 1 Αυγούστου, ώρα 19:30
Ταινία: Emptying the skies: Βασισμένο σε ένα δοκίμιο γραμμένο απο τον best – seller μυθιστοριογράφο Jonathan Frazen για το “The New Yorker” to “Emptying the Skies” εξιστορεί την ανεξέλεγκτη λαθροθηρία των μεταναστευτικών ωδικών πτηνών στην νότια Ευρώπη. Η ταινία εξερευνά αυτά τα θαυμάσια μικροσκοπικά πτηνά που βρίσκονται ανα το παγκόσμιο, εκατομμύρια απο τα οποία θανατώνονται παράνομα κάθε χρόνο και πωλούνται για μεγάλα ποσά στη μαύρη αγορά. Η ταινία ακολουθεί επίσης μια ατόμητη Πανευρωπαϊκή ομάδα, η οποία αποτελείται απο λάτρεις πουλιών που ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους σε ένα μυστικό πόλεμο εναντίον της λαθροθηρίας, διαταράσσοντας την παράνομη παγίδευση και απελευθερώνοντας όσα περισσότερα πτηνά μπορούν.

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:30
Ταινία: Human
Όντας ένα ζώο που αναπνέει αέρα, ο άνθρωπος δεν είναι φτιαγμένος για να επιβιώνει στο νερό. Αλλά οι άνθρωποι έχουν βρει τρόπους για να ζήσουν μια σχεδόν υδρόβια ζωή, ώστε να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν τα πλούτη της θάλασσας.  Απο ένα “ψιθυριστή καρχαριών” μέχρι και Βραζιλιάνους ψαράδες που συνεργάζονται με δελφίνια για να πιάσουν μπαμπούνια, αυτό το ταξίδι στη θάλασσα αποκαλύπτει εκπληκτικές ιστορίες εφευρετικότητας και ανδρείας.

 

Όλες οι παρουσίασεις θα γίνουν στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, οδός Φανερωμένης 86-90, Λευκωσία

 

Web Development by Digidestination Ltd.

User Login