Δίνω Ζωή – Είναι στο αίμα μου!

  • May 6, 2017 10:00am - 12:00pm
  • Σταθμός Αιμοδοσίας

Η Νεολαία Οικολόγων, η Γυναικεία Κίνηση Οικολόγων και ο Παγκύπριος Αντιαναιμικός Σύνδεμος διοργανώνουν ημέρα αιμοδοσίας το Σάββατο 6 Μαΐου στο Κέντρο Υγείας Έγκωμης
Ώρα 10:00 μέχρι τις 12:00.
Χαρίστε αίμα στο συνάνθρωπό σας! Χαρίστε ΖΩΗ!

Πληροφορίες: 22518787

Η αιμοδοσία μια ανώδυνη διαδικασία. Το μοναδικό ενόχλημα είναι ένα μικρό τσίμπημα από τη βελόνα και μετά απλά ανοιγοκλείνεις τη γροθιά σου για να διευκολύνεις τη ροή του αίματος. Οι περισσότεροι εθελοντές αιμοδότες περιγράφουν πόσο όμορφα νιώθουν από την προσφορά τους. Λαμβάνεται λιγότερο από το 1/10 του αίματος περίπου, 450ml από τα 5 λίτρα που έχει ο άνθρωπος. Ο όγκος που χάνεται αναπληρώνεται σε 10 λεπτά μετά την αιμοδοσία. Θεωρείται ότι η κινητοποίηση του μυελού των οστών είναι και ευεργετική για τον οργανισμό.

Είναι ακίνδυνη για τον αιμοδότη. Δεν υπάρχει περίπτωση να μολυνθεί ο αιμοδότης από AIDS ή άλλο μεταδιδόμενο νόσημα αφού οι βελόνες που χρησιμοποιούνται είναι μιας χρήσεως και αποστειρωμένες. Ο όγκος αίματος που δίνει ο αιμοδότης αντικαθίσταται αμέσως, το πλάσμα σε μια μέρα και τα ερυθρά αιμοσφαίρια σε ένα μήνα.

Η αιμοδοσία διαρκεί περίπου δέκα λεπτά. Για την όλη διαδικασία από τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου μέχρι να φύγεις υπολόγισε περίπου μισή ώρα.

Web Development by Digidestination Ltd.

User Login