Ανακοίνωση Νεολαίας Οικολόγων για τα Ακραία Περιστατικά Αστυνομικής Βίας στην ειρηνική Διαμαρτυρία του Περασμένου Σαββάτου

Ακραία Περιστατικά Αστυνομικής Βίας σε ειρηνική Διαμαρτυρία 13/02/21

Ως Νεολαία Οικολόγων καταδικάζουμε την υπέρμετρη άσκηση βίας από την Αστυνομία Κύπρου απέναντι σε διαδηλωτές το περασμένο Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021. Το εν λόγω συμβάν προκαλεί έντονη ανησυχία εφόσον η βία προήλθε από αυτούς που οφείλουν να προστατεύουν την κοινωνία των πολιτών. 

 

Καλούμε την Αστυνομία Κύπρου, την Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να παραιτηθούν άμεσα. Ως Νεολαία Οικολόγων συνεχίζουμε να στηρίζουμε το δημοκρατικό δικαίωμα των ατόμων στην δια ζώης εκδήλωση διαμαρτυρίας, το οποίο ορίζεται από το Σύνταγμα και προστατεύεται από διεθνείς συμβάσεις ως βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Απαιτούμε την άμεση άρση της απαγόρευσης σε συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και την επάνοδο στην κανονικότητα.

 

Η συγκεκριμένη αντίδραση της Αστυνομίας Κύπρου ήταν σκόπιμη. Η βία που ασκήθηκε προέκυψε χωρίς αφορμή και αιτία. Η γενικότερη απαγόρευση στη διαμαρτυρία είναι ένα δυσανάλογο μέτρο το οποίο βγάζει, αυτή τη στιγμή, από τη δύσκολη θέση μια κυβέρνηση βουτηγμένη μέχρι το λαιμό στα σκάνδαλα και τη διαφθορά.

 

Λαμβάνοντας υπόψη τα γεγονότα του τελευταίου χρόνου στη χώρα μας, όπως το σκάνδαλο των πολιτογραφήσεων, τις παράνομες επεμβάσεις σε προστατευόμενες περιοχές, την κάκιστη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος, τη μη έγκαιρη παρέμβαση σε κοινωνικές ανισότητες, το στραγγάλισμα του πολιτισμού και άλλα πολλά, η μόνη λογική διέξοδος είναι η διαμαρτυρία. Ο μόνος τρόπος για να λάβουν τη δέουσα προβολή και να δούμε επιτέλους λύση και κάθαρση είναι να απαιτήσουμε με όποιο μέσο την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής.  

 

Διοργανώνεται νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας το ερχόμενο Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, στις 4μμ και καλούμε όσα άτομα θα συμμετέχουν να τηρούν όλα τα υγειονομικά μέτρα. Ως δαμέ!

 

Νεολαία Οικολόγων

 

Photo from George Christoforou

Web Development by Digidestination Ltd.

User Login