Ανακοίνωση για την πυρκαγιά στην ορεινή περιοχή Λεμεσού – Λάρνακας

Ως Νεολαία Οικολόγων, εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες, φίλους και συγγενείς των τεσσάρων ατόμων, που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους από την πυρκαγιά του περασμένου Σαββάτου και ζητούμε τη διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στον θάνατό τους και την απόδοση ευθυνών εκεί και όπου υπάρχουν. 

Η φονική πυρκαγιά η οποία απ’ ό,τι φαίνεται τέθηκε από αμέλεια στον Αρακαπά, έκαψε μια έκταση περίπου 55 τετραγωνικών χιλιομέτρων καλυμμένη με δασική βλάστηση και γεωργικές καλλιέργειες και κατέστρεψε κατοικίες και άλλες ιδιωτικές περιουσίες.

Επιπλέον, θέλουμε να εκφράσουμε συμπαράσταση και αλληλεγγύη με όποιο τρόπο μπορούμε στους πυρόπληκτους και να ενημερώσουμε ότι οι εθελοντές μας είναι στη διάθεση των Αρχών και των κατοίκων για όποια βοήθεια χρειαστούν. 

Τέλος, οφείλουμε να τονίσουμε για ακόμα μια φορά την ανάγκη υλοποίησης ενός στρατηγικού σχεδίου για αντιμετώπιση των πυρκαγιών και ταυτόχρονα την ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Δασών, τόσο σε προσωπικό όσο και σε εξοπλισμό. Η απάθεια των Κυβερνώντων και οι μηδενικές δράσεις μετρώντας πέντε χρόνια μετά από την καταστροφική πυρκαγιά στη Σολέα, συνέβαλαν στον τραγικό απολογισμό της πυρκαγιάς του περασμένου Σαββάτου. 

Νεολαία Οικολόγων

Πυρκαγιά στην ορεινή Λεμεσό και Λάρνακα – Φωτογραφία από Γιώργο Χριστοφόρου

Web Development by Digidestination Ltd.

User Login