4 Φεβρουαρίου: Ημέρα Μνήμης αυτών που έφυγαν από τον καρκίνο

Αντιπροσωπεία της Νεολαίας Οικολόγων την Τετάρτη 29/1 είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛ.Α-ΖΩ, Χρίστο Ανδρέου ο οποίος ενημέρωσε για τις εξελίξεις γύρω από το θέμα των Δικαιωμάτων των Καρκινοπαθών.

Ο Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων Ελπίζω, Αγωνίζομαι – Ζω δίνει τη δική του καθημερινή μάχη με αποκορύφωμα την διαμαρτυρία διαρκείας που πραγματοποιεί μπροστά από το Προεδρικό Μέγαρο από τις 22 Μαΐου 2013. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Πρόεδρο του ΕΛ.Α-ΖΩ, το κράτος αρνείται πεισματικά να παρέχει δημόσιο ογκολογικό τμήμα στο Νοσοκομείο Λευκωσίας, παρόλο που στην Κύπρο το 70% των καρκινοπαθών χρήζουν ακτινοθεραπείας.

Θεωρούμε απαράδεκτη την αδιαφορία του κράτους απέναντι στο προσωπικό δράμα του κάθε ανθρώπου που αντιμετωπίζει το δαιμόνιο της ασθένειας. Καθιστούμε υπεύθυνη την υφιστάμενη κυβέρνηση που αποφάσισε να διαγράψει το εγκεκριμένο από τη Βουλή κονδύλι των €4.000.000 που θα διατίθετο αποκλειστικά για την αγορά ιατρικού και άλλου εξοπλισμού για τις ανάγκες των ακτινοθεραπευτικών κέντρων Λευκωσίας και Λεμεσού. Η διαγραφή του κονδυλίου έγινε λίγες μέρες μετά τις Προεδρικές εκλογές.

Η Νεολαία Οικολόγων στηρίζει τον αγώνα του ΕΛ.Α – ΖΩ και καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει τις ευθύνες του και να προχωρήσει – όπως προεκλογικά δεσμεύτηκε – στην ανέγερση δημόσιου ογκολογικού τμήματος. Πρέπει επιτέλους ο Πρόεδρος να δώσει την απαραίτητη έμφαση στην περίθαλψη των χιλιάδων καρκινοπαθών και να σταματήσει να γυρίζει το κεφάλι όταν η λιμουζίνα του περνά μπροστά από το σημείο διαμαρτυρίας του κ. Χρίστου Ανδρέου.

Καλούμε όλους και όλες να συμμετέχουν στην εκδήλωση μνήμης που θα γίνει στα πλαίσια της Παγκόσμιας Μέρας κατά του Καρκίνου, εις μνήμη αυτών που έφυγαν χωρίς την απαιτούμενη θεραπεία, αύριο Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου, ώρα 4μμ έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Web Development by Digidestination Ltd.

User Login