Χιροσίμα και Ναγκασάκι – 69 Χρόνια η ανθρωπότητα αιμορραγεί ακόμα

Η Νεολαία Οικολόγων (ΝΕ.ΟΙ.) και το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών διοργάνωσαν αντιπολεμική εκδήλωση εις μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι της Ιαπωνίας, αλλά και των θυμάτων των σημερινών πολεμικών συγκρούσεων που πνίγουν στο αίμα την ανθρωπότητα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος παρέλαβε από τους δρομείς «Περικλή Δημητρίου» τη φλόγα της Ειρήνης, που μετάφεραν από την Πλατεία Ελευθερίας στο τέρμα της οδού Λήδρας, όπου βρίσκεται και το γλυπτό για τη διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο κ. Περδίκης άναψε συμβολικά το βωμό της παγκόσμιας ειρήνης, παρουσία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, Εκπρόσωπου του Δήμου Λευκωσίας, αντιπροσώπων πολιτικών νεολαιών και του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου, Πρεσβευτών, Εκπροσώπων Τουρκοκυπριακών Κομμάτων και απλών πολιτών.

Επιπρόσθετα, αναρριχητές του Εθελοντικού Τμήματος Εκτάκτων Αναγκών συμμετείχαν στην εκδήλωση με θεαματική ανάβαση σε ένα από τα κτίρια της οδού Λήδρας, από όπου κρέμασαν πανό με μήνυμα για την παγκόσμια ειρήνη και τον πυρηνικό αφοπλισμό.

Web Development by Digidestination Ltd.

User Login