Χιροσίμα και Ναγκασάκι – 69 Χρόνια η ανθρωπότητα αιμορραγεί ακόμα

Ολοκληρώνονται φέτος εξήντα εννέα χρόνια από τη μέρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής εξαπέλυσαν την πρώτη πυρηνική επίθεση στην ιστορία της ανθρωπότητας, με τη δικαιολογία ότι αποσκοπούσαν στην επαναφορά της παγκόσμιας ειρήνης. Εξήντα εννέα χρονιά μετά οι πολεμικές συρράξεις ανά το παγκόσμιο εντείνονται και κλιμακώνονται. Η ανθρωπότητα αιμορραγεί. Η πρόφαση «με το θάνατο έρχεται η ειρήνη» σαφώς δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για την καταστροφή και το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων.

Η Νεολαία Οικολόγων και το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών διοργανώνουν αντιπολεμική εκδήλωση εις μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι αλλά και των θυμάτων των σημερινών πολεμικών συγκρούσεων που πνίγουν στο αίμα την ανθρωπότητα. Η εκδήλωση θα γίνει στις 6 Αυγούστου, ώρα 13:00 μ.μ. στο οδόφραγμα Λήδρας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης θα παραλάβει από τους δρομείς «Περικλή Δημητρίου» τη φλόγα που θα μεταφέρουν από την Πλατεία Ελευθερίας στο τέρμα της Λήδρας. Ο Δήμαρχος θα ανάψει συμβολικά το βωμό της παγκόσμιας ειρήνης, παρουσία Βουλευτών, Επιτρόπων, Εκπροσώπων Οργανώσεων Νεολαίας, πρεσβειών, μη κυβερνητικών οργανώσεων κ.α. Επιπρόσθετα, αναρριχητές του Εθελοντικού Τμήματος Εκτάκτων Αναγκών θα συμβάλουν στην εκδήλωση κάνοντας ανάβαση σε ένα από τα κτίρια της Λήδρας, από όπου και θα κρεμάσουν πανό με μήνυμα για την παγκόσμια ειρήνη.

Web Development by Digidestination Ltd.

User Login