Συνάντηση Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Νεολαίας Οικολόγων και ΠΟΦΕΝ για την Κατακόρυφη αύξηση ενοικίων

 

 

4 Οκτωβρίου 2018

Ανακοίνωση

Θέμα: Κατακόρυφη αύξηση ενοικίων σε Λευκωσία και Λεμεσό

Σε χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, της Νεολαίας Οικολόγων και της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ), συζητήθηκε το φλέγον θέμα των συνεχώς αυξανόμενων ενοικίων στην πρωτεύουσα και την συμπρωτεύουσα, μαζί με άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές μας.

Ενώ η οικονομία της χώρας θεωρητικά βελτιώνεται, ο αριθμός των πολιτών και κυρίως των φοιτητών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες αυξάνεται. Οι δυσκολίες  που αντιμετωπίζουν πολλοί συμπολίτες μας και κυρίως  οι φοιτητές μας, έχουν ως αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να διακόπτουν τη φοίτησή τους, είτε σε δημόσιο είτε σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο, μιας και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Τα εμπόδια όμως δεν τελειώνουν εδώ, αφού σύμφωνα με την ΠΟΦΕΝ, ο αριθμός των δικαιούχων φοιτητικού επιδόματος έχει μειωθεί αισθητά σε σχέση με τον περσινό αριθμό, λόγω της μη προσθήκης του αδιανέμητου ποσού από την περσινή φοιτητική χορηγία..

Ειδικά τώρα που η παιδεία μας δέχεται πλήγματα από παντού, δεν πρέπει να μπαίνει τρικλοποδιά στους νέους ανθρώπους που θέλουν να μορφωθούν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως εξειδικευμένοι πλέον πολίτες σε διάφορους τομείς..

Η Νεολαία Οικολόγων υπερασπίζεται τα δικαιώματα των φοιτητών και στέκεται δίπλα στο Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στην απόφαση του να προωθήσει με κάθε τρόπο αυτό το, μείζονος σημασίας, θέμα στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

 

 

Νεολαία Οικολόγων

Web Development by Digidestination Ltd.

User Login