Στήριξη του αγώνα κατά της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία

Η Νεολαία Οικολόγων (ΝΕ.ΟΙ.) στηρίζει τον αγώνα κατά της βίας και της διαφθοράς στην Τουρκία. Ο τραγικός θάνατος του δεκαπεντάχρονου Berkin Elvan έγινε σύμβολο επανάστασης κατά του αντιδημοκρατικού και βίαιου χαρακτήρα της Τουρκικής κυβέρνησης.

Ο Berkin Elvan έγινε εν αγνοία του, θύμα των διαδηλώσεων του Ιουνίου του 2013, όταν χτυπήθηκε από ένα κάνιστρο δακρυγόνου. Ο δεκατετράχρονος , ο οποίος άθελά του ενεπλάκη στις μάχες του δρόμου φεύγοντας από το σπίτι για να αγοράσει ψωμί, έπεσε σε κώμα λίγο μετά το μοιραίο συμβάν. Την Τρίτη στις 11/3 ανακοινώθηκε ότι είχε πεθάνει, γεγονός που προκάλεσε ιδιαίτερη συγκίνηση και μαζικές αντιδράσεις.

Οι συνθήκες που επικρατούν στην Τουρκία είναι αντιδημοκρατικές. Οι πολίτες καταπιέζονται ολοένα και περισσότερο, ενώ παράλληλα η βίαιη στάση του κράτους απέναντι στα επαναστατικά κινήματα οδηγεί ακόμα και αθώους πολίτες στο θάνατο.

Δυστυχώς, αυτό το κράτος βρίσκεται στη λίστα των υποψήφιων κρατών για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται εντός και εκτός της χώρας. Εντός, επικρατεί η χαοτική κατάσταση της αποσιώπησης και της φίμωσης για όσους τολμούν να αντιπολιτευτούν και εκτός η Τουρκία συνεχίζει να καταπατεί τα ανθρώπινα δικαιώματα χιλιάδων Ελληνοκυπρίων διατηρώντας τα παράνομα της στρατεύματα στην Κύπρο.

Ως Νεολαία Οικολόγων καταδικάζουμε τον αποτρόπαιο τρόπο που συμπεριφέρεται η Τουρκική Κυβέρνηση εντός και εκτός της χώρας. Αναμένουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιδράσει και ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες διαδηλωτές που αντιδρούν στη δικτατορία του Ερτογάν. Στις επερχόμενες εκλογές στην Τουρκία (30 Μαρτίου) οι Πράσινοι της Τουρκίας «τολμούν» για ακόμα μια φορά να διεκδικήσουν ρόλο στην τοπική αυτοδιοίκηση παρ’ όλες τις αντιδράσεις των συντηρητικών κύκλων στην Τουρκία που τους απειλούν, τους επιτίθενται, διαγράφουν τα συνθήματα τους και πολλά άλλα.

Για το καλό όλων μας προσβλέπουμε σε μια δημοκρατική Τουρκία όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα θα έχουν ουσιαστική σημασία για τους κυβερνώντες και η Κύπρος θα είναι ελεύθερη από τα τουρκικά στρατεύματα του Αττίλα.

Web Development by Digidestination Ltd.

User Login