Σειρά εκδηλώσεων για την Ώρα της Γης 2014 διεξήχθη επιτυχώς στην Κύπρο

Η Νεολαία Οικολόγων (ΝΕ.ΟΙ.) και το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών ως εκπρόσωποι του παγκόσμιου διοργανωτή για την «Ώρα της Γης Κύπρου», οργάνωσαν με επιτυχία σειρά εκδηλώσεων με θέμα την υπερθέρμανση του πλανήτη που περιλάμβαναν: σβήσιμο φώτων και φεστιβάλ περιβάλλοντος.

Την Παρασκευή 28 Μαρτίου με τη βοήθεια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και της Βουλής των Αντιπροσώπων, ομάδα μαθητών συμμετείχε στις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος, όπου μαθητές και μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να φέρουν τους Βουλευτές ενώπιον των ευθυνών τους όσο αφορά την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής. Παράλληλα στο αίθριο της Βουλής παρουσιάστηκαν κατασκευές μαθητικών ομάδων εργασίας σχετικά με την προστασία του πλανήτη.

Το Σάββατο, 29 Μαρτίου το πρωί, δεκατέσσερις συνολικά οργανώσεις και φορείς οργάνωσαν φεστιβάλ περιβάλλοντος στο πάρκο παρά το Προεδρικό Μέγαρο. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ διεξήχθηκαν εργαστήρια όπου παρουσιάζονταν τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας, προστασίας του περιβάλλοντος και οικολογικής συμπεριφοράς, καθώς και παιδικό οικολογικό θεατρικό εργαστήρι.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γράψουν ή να ζωγραφίσουν συνθήματα για την προστασία του πλανήτη πάνω σε άσπρα υφάσματα, τα οποία θα ενώθηκαν επί τόπου και μετατράπηκαν σε ένα ενιαίο μεγάλο πανό που διακόσμησε το Προεδρικό Μέγαρο.

Το βράδυ στις 29 Μαρτίου η ώρα 7:30μμ το Προεδρικό Μέγαρο άνοιξε τις πύλες του για να υποδεχθεί το κοινό για την επίσημη παγκόσμια εκδήλωση του σβησίματος των φώτων. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης. Οι φετινές εκδηλώσεις για την Ώρα της Γης τέθηκαν υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, κ. Ιωάννας Παναγιώτου.

Οι κύριοι χορηγοί των δράσεων για την «Ώρα της Γης» στην Κύπρο φέτος ήταν η CYTA, το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, το τηλεοπτικό κανάλι ΜΕΓΑ και η Digidestination LTD.

Web Development by Digidestination Ltd.

User Login