Πρόσκληση για συμμετέχοντες : “Η αντίσταση είναι Γόνιμη” (Resistance is Fertile)

Παρόλα τα ιδεώδη και τις προσπάθειες πολλών γενεών να σταματήσουν τους πολέμους η πραγματικότητα είναι ότι οι ένοπλες συγκρούσεις εξακολουθούν να μαίνονται σε κοινωνίες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης και τα σύνορά της. Αυτοί οι συνεχιζόμενοι πόλεμοι επιφέρουν τεράστια δυστυχία για τους πληγέντες, διαγράφουν τις μελλοντικές προοπτικές των νέων ανθρώπων που ζουν σε αυτές τις κοινωνίες και αναγκάζουν τους ανθρώπους να φύγουν, συχνά σε κοινωνίες που δεν είναι καν ευπρόσδεκτοι σαν θύματα πολέμου. Εμείς, η Ομοσπονδία των Νέων Ευρωπαίων Πρασίνων, είμαστε μια οργάνωση και ένα κίνημα που δεσμεύεται να στοχεύει στη ρίζα των προβλημάτων, αλλά και στην εφαρμογή μακροπρόθεσμων βιώσιμων πρακτικών. Έτσι διοργανώνουμε σεμινάριο με τίτλο «Η αντίσταση είναι Γόνιμη» (Resistance is Fertile) στις 24 με 29 Μαρτίου 2017 στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλειου. Το σεμινάριο έχει τη στηριξη του European Youth Foundation του Συμβουλίου της Ευρώπης (Council of Europe) και του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος (European Green Party).

Το έργο στοχεύει στην ενδυνάμωση των οργανώσεων νεολαίας, κυρίως των νέων Πράσινων και στην ενίσχυση του ρόλου της Ευρώπης στην οικοδόμηση της ειρήνης σε διεθνές επίπεδο. Ευρώπη εννοούμε την Ευρωπαϊκή Κοινωνία των Πολιτών,  πολιτικούς παράγοντες και κυβερνητικούς παράγοντες .

Το σεμινάριο συνδέεται με το συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας των Νέων Πρασίνων που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαρτίου – 2 Απριλίου στο Λίβερπουλ και οι συμμετέχοντες που θα επιλεγούν στο σεμινάριο αναμένεται να συμμετάσχουν και στο συνέδριο.

Προφίλ υποψηφίων

Ψάχνουμε για ακτιβιστές μεταξύ 16-32. Ενθαρρύνουμε ειδικότερα νέους και νέες που προέρχονται από πρώην ή νυν περιοχές/ περιβάλλον συγκρούσεων.

Πώς να κάνετε αίτηση

Οι αιτήσεις για το σεμινάριο γίνονται δεκτές μόνο αφού συμπληρωθεί το ηλεκτρονικό έντυπο αίτησης εδώ και προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 30η του Ιανουαρίου (12πμ, ώρα Κεντρικής Ευρώπης- Βρυξέλλες).

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Όλες οι δαπάνες του προγράμματος (συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων, διαμονή, ταξίδια, έξοδα βίζας-όπου χρειάζεται) θα καλυφθούν από τους διοργανωτές. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να πληρώσουν το αντίτιμο της συμμετοχής του σεμιναρίου στο ποσό των € 50.

Σε περίπτωση ερωτήσεων, παρακαλούμε επικοινωνήστε με [email protected] και [email protected].

Για το αγγλικό κείμενο πατήστε ΕΔΩ.

Web Development by Digidestination Ltd.

User Login