Πορεία για τις Κλιματικές Αλλαγές: Αλλάξτε Πολιτικές και όχι το Κλίμα

Η Νεολαία Οικολόγων (ΝΕ.ΟΙ.) στήριξε με την παρουσία της την Πορεία Ευαισθητοποίησης για τις Κλιματικές Αλλαγές, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου. Η Πορεία έγινε στα πλαίσια της παγκόσμιας εθελοντικής δράσης “People’s Climate Action” – “People’s Climate Marching” (Εκδήλωση Κύπρου).

Αυτή η παγκόσμια πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε, με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες στα θέματα των κλιματικών αλλαγών και την αντιμετώπισή τους. Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε στην Νέα Υόρκη η σύνοδος των ηγετών υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ούτως ώστε να ληφθούν αποφάσεις για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και της ρύπανσης. Ήταν η μέρα που χιλιάδες πολίτες σε ολόκληρο τον πλανήτη έδωσαν το παρόν τους και έστειλαν ένα δυνατό μήνυμα στους ηγέτες ότι ο κόσμος απαιτεί την ουσιαστική λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Οι ηγέτες των λαών πρέπει επιτέλους να σταθούν αντάξιοι των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η Νεολαία Οικολόγων στήριξε την πορεία με την παρουσία της Γενικής Γραμματέας, Αλεξίας Σακαδάκη και εθελοντών και μελών της Νεολαίας Οικολόγων. Σε δηλώσεις της η κυρία Σακαδάκη ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το μήνυμα που πρέπει να δοθεί είναι ότι οι ηγέτες πρέπει να αλλάξουν επιτέλους τις πολιτικές τους και όχι το κλίμα.

Web Development by Digidestination Ltd.

User Login