Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Από το 1972, η 5η Ιουνίου έχει οριστεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Από τότε κάθε χρόνο τέτοια μέρα, γιορτάζεται ώστε να θυμίζει σε όλους την ευθύνη που έχουμε απέναντι στον πλανήτη μας και τις επόμενες γενιές.
Τα θέματα οικολογίας και πράσινης ανάπτυξης, στην Κύπρο θεωρούνται ακόμα δευτερευούσης σημασίας αφού οι εκάστοτε κυβερνήσεις, αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης, Δικαστικές αρχές, τα πολιτικά κόμματα και οι επιχειρήσεις θέτουν χαμηλά στην ατζέντα τους τα θέματα περιβάλλοντος. Η Ευρωπαϊκή Ένωση καθορίζει υψηλά πρότυπα και οι διεθνείς και ευρωπαϊκές δεσμεύσεις επιβάλλουν την αλλαγή στάσης για όλες τις χώρες του κόσμου. Η οικολογία, έτσι όπως την αντιλαμβανόμαστε εμείς, αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τις εναλλακτικές προτάσεις για την οικονομία και τη σχέση μεταξύ ανθρώπων και φύσης.
Η ανάπτυξη είναι καλοδεχούμενη, όμως πρέπει να συμβάλλει στην οικονομική και περιβαλλοντική αειφορία, να στηρίζεται στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, στην ενεργοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και να δημιουργεί νέες πράσινες θέσεις εργασίας. Από την Κύπρο λείπει η αποφασιστικότητα από μέρους των κυβερνώντων, για να πρασινίσουν οι πολιτικές και ο τόπος μας.

Web Development by Digidestination Ltd.

User Login