Πάνω από 250 κιλά σκουπιδιών συλλέχθηκαν από τη Νεολαία Οικολόγων στο δεύτερο σταθμό της μεγάλης  εκστρατείας καθαριότητας «Clean-Up the Med».

 

 

Η παραλία Ακρωτηρίου στη Λεμεσό ήταν ο δεύτερος σταθμός της μεγάλης  εκστρατείας καθαριότητας «Clean-Up the Med», στην οποία συμμετέχει και φέτος η Νεολαία Οικολόγων και πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Ιουλίου.

Εκατό σαράντα οκτώ κιλά ανακυκλώσιμων σκουπιδιών και εκατό είκοσι τέσσερα κιλά σύμμεικτων σκουπιδιών συλλέχτηκαν από την παραλία Ακρωτηρίου, μια παραλία που χρησιμοποιείται από τις χελώνες για να γεννήσουν τα μικρά τους. Ο μεγαλύτερος όγκος των σκουπιδιών αποτελείτο από καραβόπανα και άδεια μπουκαλάκια αλκοόλ. Από ότι φαίνεται, η συγκεκριμένη παραλία αποτελεί σύνηθες προορισμό για “beach party”, χωρίς όμως να καθαρίζεται μετά.

Οι καθαρές παραλίες αποτελούν υπόθεση όλων μας και ένδειξη σεβασμού στο περιβάλλον που μας φιλοξενεί, γι’ αυτό φροντίζουμε κατά την αποχώρηση μας από αυτές, να μην αφήνουμε πίσω τα  σκουπίδια ως αποτύπωμα μας.

H εκστρατεία καθαριότητας διοργανώνεται από την ιταλική οργάνωση Legambiente με σκοπό τον καθαρισμό της Μεσογείου και η Νεολαία Οικολόγων πρωτοστατεί στην υλοποίηση της και στην Κύπρο.

Οι επόμενοι σταθμοί της εκστρατείας καθαριότητας είναι:

  • Κυριακή 7 Αυγούστου, Παραλία Μενεού στη Λάρνακα, στις 09:30
  • Κυριακή 27 Αυγούστου, Παραλία Λάρας στην Πάφο, στις 11:00

 

Σας περιμένουμε όλους εκεί για θάλασσες κι ακτές, ελεύθερες και καθαρές!

Web Development by Digidestination Ltd.

User Login