Ντροπή για τη λειτουργία της πολιτείας οι συνθήκες εγκατάλειψης στις Τεχνικές Σχολές  

Απαράδεκτη θεωρούμε την κατάσταση που επικρατεί στην Τεχνική Σχολή Λεμεσού αλλά και γενικότερα σε πολλές τεχνικές σχολές της Κύπρου, εξαιτίας της έλλειψη προσωπικού καθαριότητας. Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα “Φιλελεύθερος”, ο Σύνδεσμος Γονέων της Τεχνικής Σχολής Λεμεσού αναφέρει ότι την καθαριότητα των χώρων έχουν αναλάβει οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, κάτι που θεωρούμε αδιανόητο για ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό σύστημα. Σε καμία περίπτωση οι αιτιάσεις των αρμόδιων πως το πρόβλημα προκύπτει λόγω της αφυπηρέτησης μεγάλου αριθμού εργαζομένων, δεν απαντά στην ουσία του προβλήματος.

Έστω και με αυτή την αφορμή, έφτασε η ώρα να συζητηθεί ανοικτά η κατάσταση που επικρατεί στις Τεχνικές Σχολές ανά την Κύπρο, οι οποίες άτυπα θεωρούνται και αντιμετωπίζονται από το κράτος, ως σχολεία δεύτερης κατηγορίας.

Ως Νεολαία Οικολόγων, θεωρούμε αδικαιολόγητο το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, δεν έχει λάβει ακόμα μέτρα επί του θέματος. Ειδικά για ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα που αφορά τη διατήρηση της καθαριότητας και της υγιεινής εντός των σχολικών μονάδων. Καλούμε λοιπόν το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβει τις ευθύνες του και να χειριστεί το θέμα άμεσα προτού βρεθούμε αντιμέτωποι με σοβαρότερα προβλήματα. Ταυτόχρονα όμως πιστεύουμε πως η ανάληψη ευρύτερων πρωτοβουλιών για την ουσιαστική αναβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης, δεν μπορεί να περιμένει.

 

 

Web Development by Digidestination Ltd.

User Login