Μείωση Του Ορίου Ηλικίας Υποβολής Υποψηφιότητας Στις Ευρωεκλογές

Πρόσφατα η Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής των Αντιπροσώπων συνεδρίασε για να εξετάσει την πρόταση νόμου που υπέβαλε ο Βουλευτής των Οικολόγων, κ. Γιώργος Περδίκης για την μείωση του ορίου ηλικίας για υποβολή υποψηφιότητας στις ευρωεκλογές από τα 25 στα 21 χρόνια. Στη Βουλή κλήθηκαν να τοποθετηθούν οι κομματικές νεολαίες, η Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, ο Οργανισμός και το Συμβούλιο Νεολαίας.

Read More

Στη συζήτηση τέθηκε το ερώτημα κατά πόσο θα έπρεπε η πρόταση να επεκταθεί και στις εσωτερικές εκλογές (Προεδρικές και Βουλευτικές) ή να προχωρήσει η Βουλή να εγκρίνει το νομοσχέδιο και στη συνέχεια εξετάζεται η δυνατότητα για τις υπόλοιπες εκλογές. Ο κ. Περδίκης δήλωσε ότι για να μειωθεί το όριο ηλικίας υποβολής υποψηφιότητας και στις βουλευτικές εκλογές χρειάζεται να γίνει και τροποποίηση του συντάγματος.

Στην τοποθέτηση της η Γενική Γραμματέας της Νεολαίας Οικολόγων, κ. Αλεξία Σακαδάκη δήλωσε ότι η ψήφιση αυτής της πρότασης νόμου ενδεχομένως να οδηγήσει τους νέους τόσο στην υποβολή υποψηφιότητας αλλά και στις κάλπες. Επιπλέον, η μείωση του ορίου ηλικίας δίνει ακόμα περισσότερες ευκαιρίες για ενασχόληση των νέων με τα κοινά και είναι ένας έμπρακτος τρόπος να αποδείξει η παραδοσιακή κατεστημένη πολιτική, ότι υπάρχει χώρος και για τους νέους.

Με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε ότι η κυβέρνηση πληροφόρησε τη Βουλή πως συμφωνεί με την πρόταση των Οικολόγων για μείωση του ορίου ηλικίας για υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές στα 21 χρόνια. Επίσης, η κυβέρνηση πληροφόρησε τη Βουλή ότι συμφωνεί για επέκταση αυτού του μέτρου και στις εκλογές για τα αξιώματα των κοινοταρχών και δημάρχων.

Χαιρετίζουμε την απόφαση κυβέρνησης και βουλής να υποστηρίξουν την πρόταση των Οικολόγων δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στους νέους και τις νέες.

Web Development by Digidestination Ltd.

User Login