Καταρτίστηκε το νέο Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας Οικολόγων (ΝΕ.ΟΙ.) 2019-2021

 

 

ΣΔ/ΜΧ/01/2019

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019

Καταρτίστηκε το νέο Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας Οικολόγων (ΝΕ.ΟΙ.) 2019-2021

Την Τρίτη 8 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε το Παγκύπριο Συνέδριο της Νεολαίας Οικολόγων, στην αίθουσα UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, που συνέρχεται τουλάχιστον μια φορά κάθε δύο χρόνια.

Χαιρετισμός έγινε από τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργο Περδίκη, τον Βουλευτή του Κινήματος  κ. Χαράλαμπο Θεοπέμπτου, την Αντιπροέδρου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου κ. Νάτια Καραγιάννη, τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου κ. Μάριο Φιλίππου και την απερχόμενη Γενική Γραμματέα της ΝΕ.ΟΙ. κ. Μαρία Κολά.

Στο Παγκύπριο Συνέδριο έδωσαν το παρών τους η Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Ιωάννα Παναγιώτου, εκπρόσωποι από οργανώσεις νεολαίας των άλλων κομμάτων καθώς και οργανώσεις περιβαλλοντικού και κοινωνικού χαρακτήρα με τις οποίες διατηρεί συνεργασίες η ΝΕ.ΟΙ..

Μετά το πέρας του Συνεδρίου εκλέγηκε και καταρτίστηκε το νέο Κεντρικό Συμβούλιο της ΝΕ.ΟΙ. για τη διετή θητεία, από τον Ιανουάριο 2019 μέχρι τον Ιανουάριο 2021 και αποτελείται από τους εξής:

Γενικός Γραμματέας: Μάριος Χριστοφόρου

Βοηθός Γενική Γραμματέας: Νίνα Ραχιμζατέχ

Οργανωτική Γραμματέας: Αθηνά Ιωάννου

Οικονομικός Γραμματέας: Στάλω Δημοσθένους

Ο νέος Γενικός Γραμματέας της ΝΕ.ΟΙ.  κ. Μάριος Χριστοφόρου, ευχαριστεί το απερχόμενο Κεντρικό Συμβούλιο της ΝΕ.ΟΙ. για όσα προσέφερε τα προηγούμενα δύο χρόνια. Μέσα σε αυτή τη διετία κατάφεραν να θέσουν πιο γερά θεμέλια, ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί το έργο που επιτελείται όλα αυτά τα χρόνια στην κυπριακή κοινωνία και όχι μόνο. Επίσης, ευχαριστεί την απερχόμενη Γενική Γραμματέα Μαρία Κολά, τονίζοντας πως «είναι μεγάλη έμπνευση για τον κάθε νέο αυτού του τόπου και ολόκληρης της Ευρώπης. Τέσσερα έτη ως Γενική Γραμματέας ήσουν η ακτιβίστρια που ήσουν παρούσα στις προκλήσεις, μαθαίνοντας με  να είμαι και εγώ παρών απέναντι σε αυτές. Με αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω τη θέση του νέου Γ.Γ. της ΝΕ.ΟΙ συνεχίζοντας το έργο που επιτέλεσες αυτά τα τέσσερα χρόνια. Θα ήθελα να ευχηθώ, τόσο σε εσένα όσο και στα υπόλοιπα μέλη του απερχόμενου Κεντρικού Συμβουλίου, καλή συνέχεια.».

Επίσης πρόσθεσε πως, «Το νέο Κεντρικό Συμβούλιο αποτελείται από νέους που είναι ενεργοί, έχουν την όρεξη να προσφέρουν, να σταθούν στην πρώτη γραμμή για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα των νέων και προστατεύοντας το περιβάλλον. Αναλαμβάνουμε κάτι έτοιμο και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να το μεγαλώσουμε και να το εξελίξουμε. Ως Γ.Γ. της Νεολαίας Οικολόγων ο στόχος που έχω θέσει είναι όσο το δυνατόν η μεγαλύτερη εμπλοκή περισσότερων νέων σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, τα κοινά του τόπου και της καθημερινότητας της ζωής μας. Οι νέοι στην πρώτη γραμμή αγαπώντας το περιβάλλον, τον άνθρωπο, διεκδικώντας μαζί ένα νέο πράσινο αύριο.»

Νεολαίας Οικολόγων

Web Development by Digidestination Ltd.

User Login