Καθαρισμός Παραλίας Αγίων Αναργύρων, Κάβο Γκρέκο

Η Νεολαία Οικολόγων (ΝΕ.ΟΙ.) σε συνεργασία με την ομάδα Keeping our Roadsides Clean (KORCCY) και την πολύτιμη βοήθεια μελών και φίλων, πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο, 14 Ιουλίου, καθαρισμό παραλίας στους Άγιους Ανάργυρους, Κάβο Γκρέκο. Ο καθαρισμός έγινε στο πλαίσιο της Παγκύπρια Εκστρατείας «Θάλασσες και Ακτές, Ελεύθερες και Καθαρές», η οποία εντάσσεται στην παν-Μεσογειακή εκστρατεία «Clean Up the MED» της Ιταλικής οργάνωσης Legambiente.

Την ημέρα του καθαρισμού συλλέχθηκαν σχεδόν 7 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών και σχεδόν 4 κιλά μη ανακυκλώσιμων υλικών. Όλα τα υλικά που έχουν βρεθεί έχουν καταγραφεί για σκοπούς στατιστικής ανάλυσης και περαιτέρω μελέτης από την Οργάνωση.

Όπως όλοι έτσι και οι ΝΕ.ΟΙ. θέλουμε να χαιρόμαστε τις ομορφιές αυτού του τόπου γι’ αυτό και κάθε χρόνο, τα τελευταία 22 χρόνια, προσπαθούμε να ενημερώνουμε το κοινό και να διοργανώνουμε συχνούς καθαρισμούς παραλιών κυρίως σε περιοχές του δικτύου Natura 2000. Οι αριθμοί δυστυχώς δε λένε ψέματα και φαίνεται πως είναι πολλοί αυτοί, τουρίστες και ντόπιοι, που ασυνείδητα πετούν σκουπίδια χωρίς να σκέφτονται το αντίκτυπο των πράξεων τους. Η έντονη συμμετοχή του κοινού όμως χρόνο με το χρόνο, μας δίνει ελπίδα ότι οι κακές συνήθειες και νοοτροπίες μπορούν να αλλάξουν.

 

Web Development by Digidestination Ltd.

User Login