Η Ώρα της Γης – Σβήσε τα φώτα και δες την αλλαγή που μπορείς να κάνεις

Στις 8.00μμ το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015, πόλεις και χωριά σε ολόκληρο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα – την Ώρα της Γης – στέλνοντας ένα δυνατό παγκόσμιο μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Κατά τη διάρκεια της Ώρας της Γης 2015 ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε περισσότερες από 1000 πόλεις θα σβήσουν τα φώτα τους, στέλνοντας ένα μήνυμα στους ηγέτες του κόσμου ότι χρειαζόμαστε τη δέσμευση τους για δράσεις που θα μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, για το βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο όφελος του πλανήτη.

Ενθαρρύνοντας ολόκληρες πόλεις να κάνουν το ίδιο απλό πράγμα, για μία μόνο ώρα, στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα στον κόσμο για την επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή και δείχνουμε ότι είναι δυνατόν ο κάθε ένας από εμάς να κάνει τη διαφορά.

Ο σκοπός της εκστρατείας είναι διπλός, αφενός να κινητοποιήσει τον κόσμο να δείξει την ευαισθητοποίηση του για το καυτό θέμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη, και αφετέρου να καλλιεργήσει ανάλογη στάση ζωής στην καθημερινότητα. Η ατομική δράση, σε μαζική κλίμακα, έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά και να φέρει την αλλαγή.

Την παγκόσμια προώθηση της εκστρατείας έχει αναλάβει η περιβαλλοντική οργάνωση WWF. Στην Κύπρο την πρωτοβουλία για μια επιτυχημένη ημέρα δράσης έχει αναλάβει το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών και η Νεολαία Οικολόγων.

Για το λόγο θα γίνουν οι πιο κάτω εκδηλώσεις:

• Το Σάββατο 28 Μαρτίου στις 11πμ, διοργανώνεται πορεία κατά της κλιματικής αλλαγής που θα ξεκινήσει από το τέρμα της οδού Λήδρας. Στην πορεία θα συμμετέχει συμβολικά ο «τελευταίος» χιονάνθρωπος της Κύπρου καθώς και αρκούδες που κινδυνεύουν από την απειλή της κλιματικής αλλαγής. Παράλληλα, η Ανάκυκλος Περιβαλλοντική θα λειτουργήσει εργαστήριο κατασκευής χιονάνθρωπων από επαναχρησιμοποιημένα υλικά και θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό. Το παρόν τους θα δώσουν ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, κ. Γιώργος Περδίκης, η Επίτροπος Περιβάλλοντος, κ. Ιωάννα Παναγιώτου, ο Επίτροπος Εθελοντισμού, κ. Γιάννης Γιαννάκη, ο Δήμαρχος Λευκωσίας, κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζιης και η Γενική Γραμματέας της Νεολαίας Οικολόγων, κ. Μαρία Κολά.

Ο Πρόεδρος των Οικολόγων κ.Γιώργος Περδίκης και η Γενική Γραμματέας κ. Μαρία Κολά, θα προβούν σε δηλώσεις στην εκδήλωση.

• Το βράδυ Σάββατο 28 Μαρτίου τις 8:00μμ θα σβήσουν τα φώτα του Προεδρικού Μεγάρου στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη

Καλούμε όλους τους πολίτες , την Πολιτεία, τις Τοπικές Αρχές, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, οργανώσεις , φορείς, οργανισμούς και επιχειρήσεις να στηρίξουν την παγκόσμια αυτή προσπάθεια.

Web Development by Digidestination Ltd.

User Login