Η ΝΕ.ΟΙ. για την εκλογή νέας Εκτελεστικής Γραμματείας του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου

Στις 22 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε, η 13η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου, κατά την διάρκεια της οποίας εγκρίθηκαν έγγραφα πολιτικής, καθώς επίσης έγινε και εκλογή της νέας Εκτελεστικής Γραμματείας.

Η Γενική Γραμματέας της Νεολαίας Οικολόγων, κ. Μαρία Κολά διεκδίκησε την Προεδρία του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου, μετά από 4 χρόνια ενεργούς παρουσίας στη δράση του οργανισμού και 2 χρόνια ως μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Συμβουλίου. Εν τέλει στη θέση του Προέδρου εξελέγη ο κ. Μάριος Φιλίππου και τον οποίο ως ΝΕ.ΟΙ. συγχαίρουμε και του ευχόμαστε μια παραγωγική θητεία.

Είναι ωστόσο χρήσιμο, όλοι όσοι ενδιαφερόμαστε ουσιαστικά για το ρόλο του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου, ως σημείο αναφοράς για ολόκληρη τη νέα γενιά του τόπου και όχι ως ένα κλειστό συμβούλιο αποτύπωσης κομματικών συσχετισμών, να καταθέσουμε και δημόσια τον προβληματισμό για όσα διημείφθησαν.

Με θλίψη διαπιστώνουμε πως βρεθήκαμε μπροστά σε μια διαδικασία περίπου εκ τον προτέρων καθορισμένη, αποστερημένη από επιχειρηματολογία ως προς τα επίδικα της νέας γενιάς. Άλλωστε οι θέσεις και οι απόψεις επί των πραγματικών ζητημάτων, πάντοτε μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, όταν σε μία εκλογική διαδικασία κυριαρχούν οι τακτικισμοί, η εργαλειοποίηση οργανώσεων ως δορυφόρων ορισμένων κομμάτων και η χωρίς φραγμούς μάχη για την καρέκλα. Θεωρούμε πως οι πρακτικές αυτές -που για ακόμα μια φορά εμφανίστηκαν κυρίαρχες- οδηγούν με βεβαιότητα το Συμβούλιο στην κοινωνική ανυποληψία.

Ως Νεολαία Οικολόγων είμαστε αποφασισμένοι/ες να συνεχίσουμε να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στην εξυγίανση της λειτουργίας του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου, με μοναδικό γνώμονα τα ζητήματα που απασχολούν τη νέα γενιά, αλλά και την ουσιαστική-οργανική εμπλοκή της στο θεσμό.

 

Web Development by Digidestination Ltd.

User Login