Η Νεολαία Οικολόγων τιμά τους νεκρούς του Πολυτεχνείου

«Το Πολυτεχνείο είναι σημαιοφόρος του αγώνα μας, του αγώνα σας, του κοινού αγώνα μας ενάντια στη δικτατορία και για τη Δημοκρατία», διαμήνυαν οι πολιορκημένοι φοιτητές του Πολυτεχνείου ενάντια στη δικτατορία της Χούντας. Έδωσαν το δικό τους αγώνα προασπίζοντας τη Δημοκρατία, την ελευθερία και την πατρίδα τους.

Η Νεολαία Οικολόγων εκφράζει θαυμασμό για το σθένος και την αυταπάρνηση των ηρωικών φοιτητών ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών. Ο αγώνας των φοιτητών του Πολυτεχνείου είναι ένα παράδειγμα θαρραλέων νέων που δεν δίστασαν ακόμα ούτε μπροστά στην απειλή του θανάτου.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτέλεσε το αποκορύφωμα του αντιχουντικού αγώνα του λαού και της νεολαίας της Ελλάδας, ενώ η αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα δικαίωσε τη θυσία των παιδιών του Πολυτεχνείου και απέδειξε ότι δεν υπάρχουν χαμένοι αγώνες και ότι κατά την κρίσιμη χρονική περίοδο που διανύουμε είναι επιτακτική η ανάγκη για ενδυνάμωση του αγώνα μας.

Θύμα της Χούντας υπήρξε ο Κυπριακός λαός, ο οποίος ακόμα αγωνίζεται για την επανένωση της πατρίδας του και την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους τους πολίτες του νησιού.

Καλούμαστε και σήμερα ως νέοι να δώσουμε τις δικές μας μάχες ενάντια στην εξαθλίωση των καταπιεστικών πολιτικών του μνημονίου, ενάντια στην πολιτική διαφθορά και τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος και ενάντια στην αυξανόμενη ταπεινωτική ανεργία, με την οποία ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι. Οι φοιτητές της 17ης Νοεμβρίου, ανέβασαν τον πήχη ψηλά και εμείς ως νέοι έχουμε ιερά πρότυπα για να ακολουθήσουμε. Ο αγώνας μας πρέπει να είναι συλλογικός και επίμονος.

Η Νεολαία Οικολόγων, τιμά τους ηρωικούς νεκρούς εκείνης της εξέγερσης, καθώς και όλους τους δημοκράτες που αγωνίστηκαν στην Ελλάδα και στην Κύπρο ενάντια στη Χούντα για την επικράτηση της δημοκρατίας και την κατάκτηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων της ελεύθερης σκέψης και έκφρασης.

Για να τιμηθεί η μνήμη των νεκρών της αντίστασης κατά της Χούντας η Γενική Γραμματέας της Νεολαίας Οικολόγων, κ. Αλεξία Σακαδάκη μαζί με αντιπροσωπεία της Νεολαίας Οικολόγων θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Γιώργου Τσικουρή, Κύπριου αγωνιστή που θυσιάστηκε στον αντιδικτατορικό αγώνα, την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014 στις 12:30μ.μ. (Οδός Στασίνου στη Λευκωσία).

Σε κατάθεση στεφάνου θα προβεί και ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, κ. Γιώργος Περδίκης.

Μετά τη τελετή θα γίνουν δηλώσεις.

Web Development by Digidestination Ltd.

User Login