Η Νεολαία Οικολόγων Στηρίζει την Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης για την Ασθένεια Αμυοτροφικής Πλευρικής Σκλήρυνσης (ALS)

Η Νεολαία Οικολόγων (ΝΕ.ΟΙ.) στηρίζει την παγκόσμια εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση για την ασθένεια Αμυοτροφικής Πλευρικής Σκλήρυνσης, μέσω της οποίας διοχετεύεται με ένα πρωτόγνωρο τρόπο πληροφόρηση για την ασθένεια και παράλληλα συλλέγονται εισφορές για το ταμείο καταπολέμησης της ασθένειας.

Πολλά έχουν ειπωθεί για το Ice Bucket Challenge και για την γρήγορη εξάπλωση του σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Νεολαία Οικολόγων συμμετείχε με στόχο την ουσιαστική στήριξη των ασθενών και την ενημέρωση του κοινού για την ασθένεια. Κατά την διάρκεια του καθαρισμού της παραλίας της Λάρας, εθελοντές και εθελόντριες της Νεολαίας Οικολόγων πραγματοποίησαν την πρόκληση.

Ο κανόνας λέει ότι όποιος λάβει μέρος στο μπουγέλωμα, πρέπει να προκαλέσει τρία άλλα άτομα/ οργανώσεις τα οποία/οποίες αν δεν κάνουν την πιο πάνω διαδικασία στο χρονικό πλαίσιο των εικοσιτεσσάρων ωρών, τότε πρέπει να συνεισφέρουν λεφτά στο ταμείο για την καταπολέμηση της ασθένειας. Η Νεολαία Οικολόγων με την συμμετοχή της προκάλεσε τους Φίλους της Γης Κύπρου, τους Νέους Πράσινους της Ελλάδας και την Ομοσπονδία Νέων Ευρωπαίων Πρασίνων.

Συνδυάζοντας το σκοπό αυτό μαζί με το μήνυμα ότι η εκστρατεία μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς τη σπατάλη νερού, η Νεολαία Οικολόγων χρησιμοποίησε το νερό της θάλασσας στην παραλία της Λάρας.

Η Νεολαία Οικολόγων συνείσφερε παράλληλα το χρηματικό ποσό αξίας εκατόν ευρώ στο ταμείο καταπολέμησης της ασθένειας στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής που μαζί με το Σύνδεσμο Μυοπαθών Κύπρου έχουν αναλάβει το συντονισμό της εκστρατείας στην Κύπρο.

Ευχή μας στο μέλλον οι εκστρατείες για θέματα υγείας να γίνονται μόνο για την πρόκληση και την απλή ενημέρωση του κοινού και οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους να λαμβάνουν όλα τα μέτρα ουσιαστικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ασθενών. Μέχρι τότε, η Νεολαία Οικολόγων θα βάζει το λιθαράκι της με όποιο τρόπο μπορεί σε κάθε προσπάθεια που απώτερο σκοπό θα έχει το καλύτερο μέλλον του τόπου και των συνανθρώπων μας.

Web Development by Digidestination Ltd.

User Login