Η Νεολαία Οικολόγων σε συνέδριο για την ανεργία στην Αθήνα

Στην Αθήνα παρευρέθηκε η Γενική Γραμματέας της Νεολαίας Οικολόγων, κυρία Αλεξία Σακαδάκη, όπου η Ομοσπονδία των Ευρωπαίων Πράσινων Νέων οργάνωσε σεμινάρια για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Με το μήνυμα «Επαναδιεκδίκησε το Μέλλον σου» οι νέοι Πράσινοι της Ευρώπης ξεκίνησαν μια εκστρατεία αντίδρασης στα μέτρα λιτότητας και εξαθλίωσης.

Read More
«Η έναρξη της εκστρατείας από την Αθήνα είναι για εμάς συμβολική», δήλωσε η κ. Σακαδάκη, «διότι είναι το σημείο από το οποίο αισθανθήκαμε τα πρώτα γρατζουνίσματα της κρίσης, μέχρι που έγιναν πληγές». Στην Αθήνα παρευρέθηκαν και Πράσινοι Ευρωβουλευτές οι οποίοι άκουσαν τα αιτήματα και τις απόψεις των νέων, με στόχο να τα μεταφέρουν στα έδρανα της Ευρωβουλής.

Οι νέοι συμμετέχοντες που προέρχονταν κυρίως από τις χώρες του νότου, απαίτησαν μια ενισχυμένη Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου οι αποφάσεις για την οικονομική ένωση θα λαμβάνονται από τους εκλελεγμένους από τους ευρωπαίους πολίτες Βουλευτές και όχι από την «ουρανοκατέβατη» Τρόικα. Επιπλέον, ζητήθηκε ενίσχυση της παιδείας, με τρόπο που θα προωθεί την ανάπτυξη κριτικής σκέψης και θα παρέχεται στους νέους μας ουσιαστική παιδεία και όχι απλή εκπαίδευση.

Τέλος, ζητήθηκε η άμεση προώθηση των πράσινων θέσεων εργασίας και η επένδυση στην πράσινη οικονομία. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η χρήση των ενεργειακά αυτόνομων οικιών, η ανάπτυξη πράσινων σημείων και η διαχείριση των αποβλήτων με στόχο την μείωση είναι κάποιοι από τους τομείς που μπορούν να απορροφήσουν άνεργους νέους που έχουν τις γνώσεις και την τεχνογνωσία.

Η εκστρατεία «Επαναδιεκδίκησε το Μέλλον σου» θα συνεχιστεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους νέους να εκφράσουν την άποψη τους για τα θέματα που απασχολούν την νεολαία της Ευρώπης και να δοθούν σαφή μηνύματα στους υποψήφιους Ευρωβουλευτές.

Web Development by Digidestination Ltd.

User Login