«Η Νεολαία Οικολόγων καταδικάζει την καταπάτηση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στα Σωφρονιστικά Ιδρύματα»

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις για τις αυτοκτονίες στα σωφρονιστικά ιδρύματα, η Νεολαία Οικολόγων θέλει να καταδικάσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαχειρίζονται και συμπεριφέρονται στους φυλακισμένους τα αρμόδια όργανα.

Μετά από τα όσα ακούσαμε ως πολίτες τα τελευταία χρόνια, διαπιστώνουμε ότι το ποτήρι έχει ξεχειλίσει με την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των συνανθρώπων μας. Και πριν να προτρέξουν κάποιοι για να ισχυριστούν ότι «στους φυλακισμένους αξίζει να πάθουν ότι τους τύχει», θα θέλαμε να σας θυμίσουμε ότι στα σωφρονιστικά ιδρύματα την σήμερον ημέρα, βρίσκονται συνάνθρωποι μας που είναι φυλακισμένοι λόγω χρεών που αδυνατούν να πληρώσουν ή που έφτασαν σε ακραία μέτρα για να βάλουν ένα πιάτο φαΐ στο τραπέζι.

Είναι δικαίωμα του κάθε ατόμου, να μπορεί να κινείται χωρίς φόβο, είτε είναι φυλακισμένος είτε όχι. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι τα άτομα αυτά είναι εκεί που είναι επειδή εκτίουν μια ποινή στην οποία δόθηκε η ανάλογη τιμωρία από το ίδιο το κράτος. Πέρα από αυτό, οποιαδήποτε άλλη καταπίεση ή εφαρμογή βίας από άλλα άτομα, θεωρείται από μόνη της καταδικαστέα πράξη.

Η καταπίεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ο λόγος που πολλοί φυλακισμένοι είναι ήδη μέσα σε ένα κελί. Θέλουμε στ’ αλήθεια να ακολουθήσουμε τον ίδιο δρόμο;

Web Development by Digidestination Ltd.

User Login