Η Νεολαία Οικολόγων ενώνει τις δυνάμεις της με την ΠΟΦΕΝ για το ζήτημα της κρατικής φοιτητικής μέριμνας

Η Νεολαία Οικολόγων στηρίζει την εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η ΠΟΦΕΝ, αύριο Τρίτη 14 Φεβρουαρίου και ώρα 15.00 μ.μ. προς το Προεδρικό Μέγαρο, για το σοβαρότατο ζήτημα της Κρατικής Φοιτητικής μέριμνας.

Η ψήφιση των προύπολογισμών ολοκληρώθηκε με τη μείωση του κονδυλίου της Κρατικής Φοιτητικής μέριμνας κατά οκτώ εκατομμύρια από τον περσινό προϋπολογισμό. Το αποτέλεσμα της μείωσης του προϋπολογισμού είναι η αντίστοιχη μείωση των δικαιούχων φοιτητών για τη φοιτητική μέριμνα και παράλληλα, ενώ τα χρήματα υπάρχουν, το κράτος μειώνει τον αριθμό των δικαιούχων φοιτητών.

Ο υπουργός Παιδείας και κατ’ επέκταση το υπουργείο Παιδείας, φαίνεται να μην έχει καμία πρόθεση να επιστρέψει τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ στον προϋπολογισμό της φοιτητικής μέριμνας, αλλά και καμία πρόθεση να τα διαμοιράσει πλήρως. Παράλληλα, δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση από πλευράς του υπουργείου για το ζήτημα της κατάθεσης συμπληρωματικού προϋπολογισμού.

Η Νεολαία Οικολόγων στηρίζει την απόφαση της ΠΟΦΕΝ να αποταθεί στον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Υπουργικό Συμβούλιο, με κύριο αίτημα να αναιρέθουν οι περικοπές, καταθέτοντας συμπληρωματικό προϋπολογισμό για την κρατική φοιτητική μέριμνα.

Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, όπου εκατοντάδες φοιτητές αναγκάζονται να σταματήσουν τις σπουδές τους επειδή δεν έχουν τους οικονομικούς πόρους να συνεχίσουν, η στάση του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και της κυβέρνησης, δημιουργεί πολίτες δύο ταχυτήτων, μεταφέροντας μας πίσω στο χρόνο όπου μόνο οι έχοντες είχαν δικαίωμα στην μόρφωση.

 

Νεολαία Οικολόγων 

Web Development by Digidestination Ltd.

User Login