Η Ιωάννα μας περιγράφει την εμπειρία της στο ΕΥΕ 2018

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νέων γίνεται κάθε δύο χρόνια στο Στρασβούργο. Σαν λάτρης των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων διοργανώσεων είχα στο μυαλό μου ότι θα ήθελα να συμμετάσχω σε αυτή την διοργάνωση. Η ευκαιρία ήρθε όταν οι Νεολαία των Οικολόγων έδωσε την ευκαιρία σε νέους και νέες να αιτηθούν για το συγκεκριμένο γεγονός. Περιττό να πω ότι μόλις ήρθε το email αποδοχής μου από τη Νεολαία ένιωσα ένα αίσθημα περηφάνιας και ικανοποίησης που θα εκπροσωπούσα την Κύπρο στο EYE 2018.

Ο χρόνος πέρασε γρήγορα και έφτασε η ώρα για το μεγάλο ταξίδι. Ανυπομονούσα να πάω να δω από κοντά το κοινοβούλιο αλλά και τους 8000 συμμετέχοντες από όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες. Την πρώτη μέρα πήγα στο “ημικύκλιο” όπου εκεί συζητούν οι ευρωβουλευτές θέματα που αφορούν τις χώρες τις Ευρώπης. Εκεί μας μίλησαν για το πρόβλημα της ανεργίας στην Ευρώπη και είχαμε την δυνατότητα να συζητήσουμε, να θέσουμε ερωτήματα καθώς και να καταθέσουμε την θέση μας.

Τη δεύτερη μέρα την πέρασα στο κοινοβούλιο κάνοντας δραστηριότητες που υπήρχαν μέσα αλλά και έξω από το κοινοβούλιο. Μέσα από τις διάφορες δραστηριότητες υπήρχε η δυνατότητα γνωριμίας ανθρώπων και ανταλλαγής απόψεων και αυτό πιστεύω είναι που κάνει αυτή την διοργάνωση να έχει αξία, οι άνθρωποι της. Μάλιστα, μέσα στο κοινοβούλιο έδωσα και μια μικρή συνέντευξη που αφορούσε τις Ευρωεκλογές του 2019 και εκεί έθιξα το θέμα της νεανικής ανεργίας και ότι οι νέοι Ευρωβουλευτές θα πρέπει να δουν σοβαρά αυτό το πρόβλημα.

Γενικότερα, η εμπειρία ήταν μοναδική και το συνιστώ σε οποιοδήποτε να πάει και να ζήσει από κοντά την όλη διαδικασία. Θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Νεολαία Οικολόγων που δίνει τέτοιες ευκαιρίες.

Web Development by Digidestination Ltd.

User Login