Η εμπειρία της Γεωργίας Καλαθά για τη συμμετοχή της στην 2η Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων

Τα τελευταία δύο χρόνια διεξάγεται η Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων,  μια πρωτοβουλία του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου και της μη-κυβερνητικής, μη-κερδοσκοπικής οργάνωσης Cyprus Youth DiplomaCy, με τη στήριξη της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Εθνικής Υπηρεσίας Erasmus+ στον τομέα της Νεολαίας.

Δες πιο κάτω όσα μας είπε μια νέα  για την εμπειρία της στη 2η Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων!

“Ονομάζομαι Γεωργία Καλαθά και συμμετείχα στη 2η Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων. Ήταν μία από τις σημαντικότερες εμπειρίες της ζωής μου μέχρι τώρα γιατί μου έμαθε, εκτός από την γενική λειτουργία της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας (συζητήσεις σε επιτροπές, καταχώρηση εκθέσεων και τροπολογιών, διαδικασία ψηφίσματος), το πώς να νιώθω άξια εκπρόσωπος όλων των νέων και συνάμα ενδυνάμωσα σε σημαντικό βαθμό τις επικοινωνιακές μου δεξιότητες, την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση μου.

Ωστόσο, εκπροσώπησα τους νέους σαν Βουλευτής της Επιτροπής Εργασίας της 2ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων με θέμα την Πρακτική Άσκηση μετ’απολαβών. Σε συνεχή και ευχάριστο διάλογο με κοινές ιδέες, που είχαμε όλοι οι νέοι Βουλευτές της Επιτροπής Εργασίας, επικεντρωθήκαμε στην Πρακτική Άσκηση που θα ικανοποιεί όλους τους νέους (φοιτητές και μη) όσον αφορά το θέμα του μισθού, τη διάρκεια, τη διασφάλιση της ποιότητας και την αξιολόγηση της άσκησης.

Πιστεύω πως ο σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος, της 2ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων, έχει επιτευχθεί με επιτυχία εφόσον όλοι οι συμμετέχοντες επιδείξαμε την πρέπουσα συμπεριφορά και συνεργασία, καθώς επίσης και το πρόγραμμα ήταν πολύ καλά οργανωμένο, μελετημένο και στοχευμένο. Επομένως, όσοι νέοι δεν είχαν την ευκαιρία ή απλά δεν συμμετείχαν σε ένα τέτοιο πρόγραμμα, τους προτείνω να το πράξουν και δε θα το μετανιώσουν.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές αυτού του προγράμματος, το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου και το Cyprus Youth DiplomaCY, που πήραν αυτή την πρωτοβουλία για να δημιουργήθεί η Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων και να γίνει θεσμός για να εισακουστεί η φωνή των νέων.”

Web Development by Digidestination Ltd.

User Login