Εκστρατεία κατά της αιχμαλωσίας των δελφινιών

Το Κίνημα και η Νεολαία Οικολόγων ξεκίνησαν εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τις αρνητικές επιπτώσεις που επιφέρει η αιχμαλωσία των δελφινιών στο είδος τους, καθώς και στο θαλάσσιο οικοσύστημα.

Μετά από πολλές καμπάνιες και εκστρατείες κατά της αιχμαλωσίας κητωδών, πολλά δελφινάρια έκλεισαν και πολλά κράτη πλέον αναγνωρίζουν τη σημασία του είδους για τα θαλάσσια οικοσυστήματα και την τροφική αλυσίδα. Επομένως, εφάρμοσαν όχι μόνο νόμους κατά της αιχμαλωσίας σε δελφινάρια, αλλά και υπέρ της προστασίας τους στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Πρόσφατα το Υπουργικό Συμβούλιο έχοντας υπόψη του κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις από επιχειρηματίες εξέδωσε απόφαση για άρση της γενικής απαγόρευσης λειτουργίας δελφιναρίων (και φωκαρίων) στην Κύπρο. Η απόφαση του Υπουργικού, φωτογραφίζει συγκεκριμένα συμφέροντα και προτάσεις επιχειρηματιών με “γερές πλάτες”. Φαίνεται ότι οι εποχές της διαπλοκής και της διαφθοράς δεν έχουν παρέλθει. Αντί να στραφούν στην πραγματική ανάπτυξη, οι κυβερνώντες κυνηγούν λευκούς ελέφαντες. Ίσως γιατί πίσω από τέτοιες ενέργειες κρύβονται οι γνωστές παρεμβάσεις, οι διαπλοκές και οι μίζες.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών και η Νεολαία Οικολόγων τάσσονται ενάντια στον εγκλωβισμό, βασανισμό και ταλαιπωρία των ζώων για χάριν της “ψυχαγωγίας” των ανθρώπων. Αύριο Σάββατο, 16 Μαΐου, το Κίνημα Οικολόγων και η Νεολαία Οικολόγων θα συμμετέχουν με περίπτερο ενημέρωσης και συλλογής υπογραφών κατά της αιχμαλωσίας των δελφινιών στο «5ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος» της Green Dot, στο Πάρκο Ακρόπολης, στη Λευκωσία.

Web Development by Digidestination Ltd.

User Login