Δηλώσεις Γενικής Γραμματέα Νεολαίας Οικολόγων, κ. Αλεξίας Σακαδάκη Εγγύηση €2093,42 για τους νέους

Η Νεολαία Οικολόγων χαιρετίζει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για χρηματοδότηση 10,8 εκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην Κύπρο. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 24 Μαΐου 2012 υιοθέτησε ψήφισμα που αφορά τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να αντιμετωπιστεί η ανεργία των νέων.

Η απόφαση για ενίσχυση των προγραμμάτων απασχόλησης νέων είναι μεν ένα θετικό βήμα προς την αντιμετώπιση της αυξητικής τάσης της ανεργίας στην Κύπρο, όμως θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι νέοι δεν ζητιανεύουν. Όταν μιλάμε για εγγύηση νέων θα πρέπει να στοχεύουμε στην ποιοτική εργασία που θα αναδεικνύει τις γνώσεις και τις δεξιότητες των νέων. Η αξιοπρέπεια των νέων δεν μπορεί να αρκεστεί σε προγράμματα απασχόλησης «όπου να’ ναι» και «όπως να ‘ναι».

Η «εγγύηση νέων» αναφέρεται στην εγγύηση ότι ο κάθε ένας νέος και η κάθε νέα θα έχουν εργασία και δεν θα μένουν άνεργοι για πάνω από τέσσερεις μήνες. Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία Κύπρου από τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο υπήρχαν κατά μέσο όρο 5159 εγκεκριμένοι άνεργοι ηλικίας μέχρι 25 ετών. Ποιο ποσό αναλογεί σε κάθε νέο; €2093,42 είναι η «εγγύηση» που μας δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή!

Αναμένουμε τα 10 εκατομμύρια να διατεθούν στην νεολαία και να μην «απορροφηθούν» από άλλους τομείς και να αξιοποιηθούν με τρόπο που να ενισχύει τους νέους της Κύπρου. Τα υψηλά ποσοστά της ανεργίας μεταξύ των νέων πρέπει να απασχολήσουν έντονα όλους τους φορείς του κράτους και να δοθεί η δέουσα σημασία στην νεολαία μας.

Η Νεολαία Οικολόγων ζητά εγγύηση και ευκαιρίες για τους νέους.

Web Development by Digidestination Ltd.

User Login