Αποτελέσματα καταμέτρησης σκουπιδιών της εκστρατείας “Καθαρισμοί Παραλιών 2017”

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας “Καθαρισμοί Παραλιών 2017” σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου, η Νεολαία Οικολόγων σε συνεργασία με διάφορους φορείς όπως π.χ. ΕΤΕΑ και με την βοήθεια δεκάδων εθελοντών κάθε φορά, καθαρίστηκαν οι παραλίες του Ακρωτηρίου στη Λεμεσό, των Άγιων Αναργύρων στην Αγία Νάπα, του Μενεού στη Λάρνακα και της Λάρας στην Πάφο.

Οι εθελοντές κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, χώριζαν τα σκουπίδια σε δύο ειδών σακούλια, αυτά για ανακυκλώσιμα υλικά και αυτά για μη ανακυκλώσιμα υλικά. Μετά το τέλος κάθε καθαρισμού γινόταν καταμέτρηση και κατηγοριοποίηση των σκουπιδιών όπως επίσης και ζύγισμα της ποσότητας των σκουπιδιών που μαζεύονταν.

Οι παρακάτω γραφικές παραστάσεις δείχνουν την ποσότητα των σκουπιδιών που μαζεύτηκαν σε κάθε καθαρισμό, το υλικό όπως επίσης και τις κατηγορίες των σκουπιδιών.

Στόχος μας είναι κάθε χρόνος να γίνονται περισσότεροι καθαρισμοί παραλιών, με την προσέλευση πιο πολλών εθελοντών αλλά κύριος και πρωταρχικός μας στόχος αποτελεί η μείωση των σκουπιδιών που πετιούνται στις παραλίες μας.

Εμείς ανανεώνουμε το ραντεβού μας μαζί με όλους τους εθελοντές όχι μόνο ως προς τον καθαρισμό των παραλιών, αλλά και για τις υπόλοιπες δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος που με πρωτοβουλία της Νεολαίας Οικολόγων, θα ακολουθήσουν. 

 

 

 

 

 

Web Development by Digidestination Ltd.

User Login