Απαραίτητη η διοργάνωση Φεστιβάλ ΜΚΟ στην Κύπρο

Η Νεολαία Οικολόγων (ΝΕ.ΟΙ.) συμμετείχε στο Φεστιβάλ Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) 2014 που διοργάνωσε το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ, το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου. Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Φανερωμένης με σκοπό την προώθηση και ενημέρωση του κοινού για τους μη κυβερνητικούς οργανισμούς και τις δράσεις τους.

Η Νεολαία Οικολόγων μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό για όλες τις δράσεις και εκστρατείες της που διοργανώνει και λαμβάνει μέρος κατά τη διάρκεια του έτους, ενημέρωσε τους διερχόμενους για την πράσινη πολιτική και τη διαφύλαξή της. Κατά τη διάρκεια της ημέρας δίνονταν από τους εθελοντές/ντριες της ΝΕ.ΟΙ. αδέσποτα σκυλάκια προς υιοθεσία στα πλαίσια της εκστρατείας «Υιοθεσίας Ζώων» της Νεολαίας Οικολόγων.

Η Νεολαία Οικολόγων έχει μια έντονη παρουσία στην κυπριακή κοινωνία με διάφορες δράσεις, μερικές εκ των οποίων είναι: Η συλλογή τροφίμων για άπορες οικογένειες και τα κοινωνικά παντοπωλεία, περιβαλλοντικές δράσεις σε συνεργασία με παγκόσμιους και Ευρωπαϊκούς οργανισμούς, όπως η διοργάνωση καθαρισμού παραλιών της Κύπρου στα πλαίσια της εκστρατείας Clean Up the Med της Ιταλικής Οργάνωσης Legabiente, δεντροφυτεύσεις στις οποίες επιχορηγούνται νέοι άνεργοι και πολλά άλλα.

Παράλληλα λαμβάνει μέρος σε πολιτικά, ακτιβιστικά και εκμαθησιακά σεμινάρια στο εξωτερικό, στα οποία δίνεται η ευκαιρία σε μέλη και εθελοντές της Νεολαίας Οικολόγων και όχι μόνο, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και την πείρα τους σε οικολογικά θέματα και να κάνουν γνωριμίες με νέους ανά το παγκόσμιο.

Η Γενική Γραμματέας της Νεολαίας Οικολόγων, κ. Αλεξία Σακαδάκη δήλωσε ότι «η διοργάνωση φεστιβάλ για τους ΜΚΟ κρίνεται απαραίτητη στη χώρα μας έτσι ώστε να αναδεικνύεται το βαρυσήμαντο έργο των χιλιάδων εθελοντών αλλά και να ενημερώνονται άλλοι τόσοι για να συμμετέχουν ενεργά στις διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις. Κυρίως στις μέρες μας που χρειάζεται πιο πολύ από ποτέ η κοινωνική αλληλεγγύη, η εθελοντική προσφορά είναι απαραίτητη για την επιβίωση του λαού μας».

Web Development by Digidestination Ltd.

User Login