Απαράδεκτες οι συλλήψεις ανθρώπων, με ρατσιστικά κίνητρα

Ως Νεολαία Οικολόγων καταδικάζουμε τη σύλληψη της συζύγου γνωστού ποδοσφαιριστή, τα κίνητρα της οποίας ήταν ρατσιστικά.

Θεωρούμε ότι η Αστυνομία Κύπρου καθ’ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων της συχνά προβαίνει σε συλλήψεις ή περνά χειροπέδες σε αθώους πολίτες, χωρίς καμία εξήγηση ή δικαιολογία. Το γεγονός ότι η εν λόγω κοπέλα περίμενε το παιδί της να σχολάσει από το σχολείο, δημιουργεί ακόμα περισσότερη ένταση γύρω από το συμβάν, αφού θα μπορούσε το παιδί να ήταν παρών/παρούσα στο σκηνικό της αστυνομίας, πράγμα που θεωρούμε απαράδεκτο.

Εξίσου απαράδεκτες θεωρούμε και τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Αστυνομίας Κύπρου κ. Ανδρέα Αγγελίδη, ο οποίος ισχυρίζεται ότι υπήρχε ένταλμα σύλληψης αλλοδαπών που διαμένουν παράνομα στην Κύπρο στην περιοχή που βρισκόταν η συγκεκριμένη γυναίκα η οποία συνελήφθη και ότι μετά από ανικανότητα για συνεννόηση και αντίδραση της ίδιας, η κοπέλα συνελήφθη και της πέρασαν χειροπέδες.

Διερωτόμαστε πλέον, ποιες διαδικασίες ακολουθεί η Αστυνομία Κύπρου, αφού πρακτικά συλλαμβάνει τυχαία κόσμο στο δρόμο άνευ λόγου και αιτίας με τη δικαιολογία της έρευνας για αλλοδαπούς που διαμένουν παράνομα στην Κύπρο. Το γεγονός δε, πως η παραδοχή των ρατσιστικών κινήτρων από μεριάς της Αστυνομίας, έγινε με επίσημο τρόπο, οφείλει να κινητοποιήσει άμεσα όχι μόνο τη Διοίκηση της Αστυνομίας, αλλά και το αρμόδιο Υπουργείο.

Πόσα ανάλογα περιστατικά ρατσιστικής αντιμετώπισης άραγε, δεν έχουν έρθει ποτέ στο φως της δημοσιότητας, αφού τα θύματα δε διέθεταν τη δυνατότητα δημόσιας καταγγελίας του περιστατικού, όπως συμπτωματικά συνέβη σε αυτή την περίπτωση, λόγω της ιδιότητας της γυναίκας ως συζύγου γνωστού ποδοσφαιριστή;

 

Web Development by Digidestination Ltd.

User Login