Ανακοίνωση: Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού – World Cleanup Day 2018

Ένα φαινόμενο που δυστυχώς συναντάμε συχνά στην Κύπρο, είναι τα σκουπίδια σε δρόμους, πεζοδρόμια, πάρκα, ακόμα και στη φύση. Υπάρχουν άτομα που είτε εις γνώση τους είτε από λάθος αφήνουν τα σκουπίδια τους σε μη κατάλληλους χώρους.

Η Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού ξεκίνησε από την Εσθονία με σκοπό να αντιμετωπιστεί αυτό το παγκόσμιο πρόβλημα και να ανταποκριθεί η κοινωνία συντονισμένα σε αυτήν τη ζωτική ανάγκη για καθαριότητα.

Η Νεολαία Οικολόγων (ΝΕ.ΟΙ.) ανταποκρίνεται και διοργανώνει δύο δράσεις καθαρισμού για τον σκοπό του αγώνα αυτού. Η πρώτη δράση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τους Συναργοναύτες και την Κοινότητα Φίλων του Πάρκου Αθαλάσσας, στο Πάρκο Αθαλάσσας (Λευκωσία) στις 10:00 μέχρι τις 12:30. Μετά το πέρας του καθαρισμού θα συνεχίσουν δραστηριότητες προσανατολισμού και άλλα παιχνίδια, για παιδιά και μεγάλους στο χώρο του πάρκου.

Η δεύτερη δράση θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Ελαιών στον Ύψωνα στη Λεμεσό στις 16:00. Δράση η οποία υλοποιείται από μέλη της ΝΕ.ΟΙ., στην επαρχία Λεμεσού, οι οποίοι αποφάσισαν ότι πρέπει να πάρουν οι ίδιοι την κατάσταση στα χέρια τους και να αγωνιστούν για την καθαριότητα της περιοχής τους.

Όλοι, μικροί και μεγάλοι, είναι ευπρόσδεκτοι να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή, μιας και όλοι φέρουμε μερίδιο ευθύνης για τις συνθήκες στις οποίες βρίσκονται οι δρόμοι, οι γειτονιές και τα πάρκα μας, με την ευχή πως σύντομα δε θα υπάρχει ανάγκη για αυτό τον, τόσο χρήσιμο σήμερα,  θεσμό!

Περισσότερες πληροφορίες και δράσεις ανά την Ευρώπη μπορείτε να βρείτε στον πιο κάτω διαδραστικό χάρτη.

 

 

 

Web Development by Digidestination Ltd.

User Login