Ανακοίνωση: Οι δράσεις της Νεολαίας Οικολόγων για την Παγκόσμια Ημέρα Καθαριότητας 2018

Η Νεολαία Οικολόγων για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Καθαριότητας (World Cleanup Day), διοργάνωσε δύο δραστηριότητες, σε Λευκωσία και Λεμεσό. Δυστυχώς το νησί μας έχει ακόμα ανάγκη από τέτοιου είδους δραστηριότητες, γι’ αυτό και για εμάς δεν ήταν αρκετή μια εξόρμηση καθαρισμού, μόνο.

Η πρώτη δραστηριότητα, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, έγινε σε μέρος του ποταμού που διαπερνά το Νοτιοδυτικό κομμάτι του Εθνικού Πάρκου Αθαλάσσας. Αυτή η προσπάθεια έγινε σε συνεργασία με την ομάδα Συν-Αργοναύτες και την Κοινότητα Φίλων Πάρκου Αθαλάσσας. Το συγκεκριμένο σημείο επιβαρύνεται από τον ανθρώπινο παράγοντα λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας και ως εκ τούτου κατά τη διάρκεια του καθαρισμού έγινε μεγάλη συλλογή μικρών αποβλήτων (πλαστικών συσκευασιών και περιτυλιγμάτων) που βρίσκει κάποιος στην καθημερινότητα του. Οι εθελοντές που συμμετείχαν στη δράση, με το πέρας του καθαρισμού είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε παιχνίδι προσανατολισμού (orienteering).

Ο δεύτερος καθαρισμός έγινε το απόγευμα της ίδιας μέρας, στον Ύψωνα της Λεμεσού. Η δραστηριότητα αυτή οργανώθηκε από μέλη της Νεολαίας Οικολόγων της επαρχίας Λεμεσού, όπου μαζί τους συμμετείχαν νέοι και νέες από την περιοχή.  Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή του νεαρού δημάρχου Παντελή Ευτυχίου Γεωργίου στον καθαρισμό του  Πάρκου Ελαιών, όπου στη συνέχεια τα μέλη της Νεολαίας Οικολόγων συνομίλησαν μαζί του για τα τοπικά προβλήματα. .

Και οι δύο δράσεις ήταν συμβολικές ανάμεσα στις πολλές που έγιναν ανά το Παγκύπριο, για την Παγκόσμια Ημέρα Καθαριότητας, από πολλές οργανώσεις και ομάδες. Αυτό δεν μπορεί παρά να μας προβληματίσει για την κατάσταση στην οποία διατηρούμε τον τόπο μας. Αυτόν τον τόπο, κάποτε θα τον παραδώσουμε, με τα καλά και τα κακά του, στην επόμενη γενιά, καθώς όμως προσηλωνόμαστε στο να τους παρέχουμε ένα καθαρό σπίτι, ξεχνάμε ότι είναι ακόμα πιο σημαντικό να τους παρέχουμε ένα καθαρό περιβάλλον.

Web Development by Digidestination Ltd.

User Login