Ανήμερα της Δολοφονίας του Παύλου Φύσσα: Αντιφασιστική Κινητοποίηση

Η Νεολαία Οικολόγων(ΝΕ.ΟΙ.) στηρίζει και λαμβάνει μέρος στην αντιφασιστική κινητοποίηση ανήμερα της δολοφονίας του καλλιτέχνη και τραγουδιστή, Παύλου Φύσσα. Η πορεία θα γίνει σήμερα Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου, ώρα 6:30μμ στη Λευκωσία. Το σημείο εκκίνησης θα είναι έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών και από εκεί θα ακολουθήσει πορεία προς την Πλατεία Ελευθερίας. Την πορεία διοργανώνει η «Πρωτοβουλία Ενάντια στη Φασιστική Απειλή».

Ο Παύλος Φύσσας ήταν ένας τραγουδιστής που μέσω της μουσικής και των στίχων του, μιλούσε ενάντια στο φασισμό και την καταπάτιση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος δεν φοβόταν να δηλώσει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του. Μιλούσε έξω από τα δόντια και έχει γίνει η προσωποποίηση του κινήματος κατά του φασισμού. Οι πράξεις και τα τραγούδια του έχουν παραδειγματίσει τους απλούς πολίτες, κάνοντάς τους να καταλάβουν ότι πρέπει να αντιστεκόμαστε στο φασισμό.

Δυστυχώς, ο φασισμός έχει ενσωματωθεί και στην πολιτική του τόπου μας, λαμβάνοντας ολοένα και περισσότερη παρουσία στην εξουσία και την παιδεία. Εξαπλώνεται στα σχολεία μας, στην κουλτούρα, στον πολιτικό λόγο και στις καφετέριες.

Η Νεολαία Οικολόγων δηλώνει έντονα ότι ο φασισμός δεν θα περάσει. Οι νέοι της Κύπρου πρέπει να αντισταθούν στα σύνολα που θέλουν να παρουσιάζονται ως «πατριωτικά» και κυκλοφορούν έχοντας στον κόρφο τους ρόπαλα και μαχαίρια. Ο φασισμός ουδέποτε έφερε την ειρήνη και την ελευθερία των ανθρώπων.

Η Νεολαία Οικολόγων τιμά τη μνήμη του Παύλου Φύσσα στηρίζοντας με τη συμμετοχή της, την αντιφασιστική πορεία.

Web Development by Digidestination Ltd.

User Login